Te és a világ

Hasznos és gyakorlatias utazási tippek, ötletek

A nyugalom szigete

2017. december 13. 10:33 - Vildus

A Tiszazug kistérségében található Cserkeszőlő könnyen megközelíthető az ország bármely pontjáról. A bronz hétvégén én is erre vettem az irányt, hogy a hóesésben lelazítsam magam még az év vége előtt és egy kicsit kiszakadjak a város zajából. Erre a kis település, a maga 2500 vendégszerető lakosával a legjobb választásnak bizonyult, a Aqua-Spa**** Wellness Hotel-ről nem is beszélve.

 


 

Cserkeszőlő és környéke ideális hely a nyugodt, természetes környezetben pihenni vágyóknak. A település a 2.300 méter mélységből feltörő, 82 Celsius-fokos gyógyvizének köszönheti hírnevét, ami engem is lázba hozott, ezeken a hideg napokon.

 

A négycsillagos konferencia és wellness hotelt is méltán nevezhetjük a nyugalom szigetének. A személyzet kedves és készséges. A szobák minden igényt kielégítő felszereltsége pedig zseniális. Ugyan az idő nem volt épp barátságos, de a saját infraszaunával felszerelt apartmanban, ezzel a problémával nem is kellett foglalkoznom.

 

Megérkezésemet követően azonnal volt lehetőségem egy welcome szaunára, majd a hóesést tovább élvezhettem a szabadtéri meleg vizes jakuzziban, mely a szintén bérelhető kis faházak és fenyők tövében festői élményt nyújt. A délutánt így nagyon nem is kellett terveznem, csak sorra kipróbálni és élvezni a hotel kínálta relaxáló lehetőségeket, lezárva egy délutáni beauty sleep-el, melyre extra kényelmes hatalmas ágy várt a meleg apartmanomban. A finom, öblítő illatú ágynemű és rengeteg párna, számomra külön pluszpont.

A vacsorát a hotelban fogyasztottam el a félpanziós ellátásom részeként. A választék ehhez képest rendkívül bőséges volt. Külön öröm, hogy nemcsak húst hússal lehetett találni az esti kínálatban, hanem a vegetáriánuskora is gondolnak, így nem okoz nehézséget és körülményeskedést, hogy mindenki jóllakjon.

 

Az ételek rendkívül ízletesen, szaftosan voltak elkészítve, a személyzet pedig folyamatosan leste minden villa csörrenését, hogy hol lehet segítségére a pihenni vágyónak. A hotel borkínálatát is kiemelném, mert rendkívül pazar és sok tájegység remeke megtalálható.

 

Ha egy teljes hétvégére érkezünk az Aqua Spa-ba, akkor érdemes kipróbálni a pár száz méterre lévő fürdőt is, ami szombatonként este tíz óráig látogatható. Tény, így télen korlátozottabbak a lehetőségek, de a célnak tökéletesen megfelelnek.

 

A felújított fürdőben eredményesen gyógyíthatók a krónikus mozgásszervi és reumatikus betegségek, valamint a nőgyógyászati bántalmak. A gyógyulni vágyók kényelmét szolgálja a helyben történő reumatológiai és bőrgyógyászati szakrendelés a fizioterápiás, illetve egyéb balneoterápiás kezelések is. Ezeket napközben lehet igénybe venni, így aki konkrét problémával érkezik Cserkeszőlőre az estére nyugodtan maradjon a hotel wellness részlegén, ahol szintén megtalálható beltéren a meleg vizes medence és a szauna világ is és a fürdőre érdemesebb akkor egy teljes napot szánni.

 

Egy jó nap, egy ízletes reggelivel kezdődik. Az Aqua Spa reggeli kínálata számomra teljesen kielégítő volt. A meleg, klasszikus rántotta- virsli mellé sajt és felvágott-tál, édes és sós sütemények kielégítő választékából csemegézhettem. Az ébredést, a több mint 5 féle kávékülönlegességet gombnyomásra készítő kávégép is segítette, valamint a délelőtti wellness, szauna és masszázs a hotel élményrészlegén.

Úgy vélem, a hétvégi miniwellness-re az Aqua-Spa Wellness Hotel egy remek választás volt, bár tény, melegebb  időben még több lehetőségem lett volna a hotel területén vagy akár a környéken.

 

Mindenképpen érdemesnek tartom a visszatérést jó időben, amikor a kinti medencét, a pool bart, teraszt és az esti bográcsozást is ki lehet majd próbálni az Aqa Spa valamelyik kis faházának kertjében, illetve a horgászatot és vadászatot, de a kerékpáros és víziturizmust kedvelők is számtalan programot találhatnak. A Tiszakürti Arborétum 10 km, a Tisza és Körös folyók, illetve azok holtágai 8-10 km, a horgásztavak 5-10 km távolságra vannak.

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása