Te és a világ

Hasznos és gyakorlatias utazási tippek, ötletek

TOP 10 pénztárcabarát tipp Barcelonában

2016. április 18. 15:02 - Te és a világ

Barcelona a szívünk csücske - és nem csupán a tapaszok, a tengerpart és a fantasztikus épületek miatt, hanem mert van ebben a katalán városban valami plusz, ami újra és újra visszahúz, ha egyszer már meglátogattad. Barcelona-rajongó utazásszakértőink megosztják veled tapasztalataikat, hogy Te is a maximumot tudd kihozni a városból!

1. A főbb nevezetességek – olcsóbban, gyorsabban

Szinte mindegy, hogy mely nevezetességről beszélünk, Barcelonát télen-nyáron imádják a turisták, így mindenhol tömegekre kell számítanod. Kelj korán és még nyitás előtt állj be a pénztárhoz, ha nem akarsz sokat várni. Gaudi építészeti remekeihez is érdemes korán érkezni: a La Pedrera reggel 9-kor nyit, de ha online megveszed a jegyet, elkerülheted a sorban állást. A normál jegy 20,5 euróba kerül. A Casa Batlló is 9-kor nyit, de van lehetőség online jegyvásárlásra. A jegyárak 22,5 eurótól kezdődnek. A Sagrada Familiába 15 euróért mehetsz be, de ezért az árért nem kapsz túravezetőt, amit pedig ebben az esetben mindenképp ajánlunk, hiszen a túravezető fel tudja hívni a figyelmed mindazon részletekre, amelyeket nem vennél észre a gyönyörűen kidolgozott templomon, az építkezés háttérinformációiról nem is beszélve! A túravezetős belépőjegy ára 24 euró. A Park Güell-be 7 euró az online vásárolt normál belépőjegy, ha azonban a helyszínen veszed meg, 8 eurót kell fizetned érte és még sorba is kell állnod.

a_barcelonai_guell_park_1.jpg

2. Kultúrát kedvezménnyel

Ha több múzeumot is meg szeretnél látogatni és sokat fogod használni a tömegközlekedést, akkor érdemes megvásárolnod a Barcelona Card-ot. A két napos kártya ára 20 euró, a három napos 45 euróba kerül, a négy napos 55-be, az öt napos pedig 60-ba. A kártyával ingyen használhatod a tömegközlekedést és számos múzeumba kedvezményesen vagy akár ingyen mehetsz be. Sajnos a legnépszerűbb látnivalókhoz viszonylak kicsi kedvezményt nyújt, de ha sokat használod a tömegközlekedést, és számos múzeumot végigjárnál, megéri megvenni.

sagrade_familie_barcelonaban_2.jpg

3. Tömegközlekedj okosan!

Barcelonában egy vonaljegy ára 2,15 euró, a két napos korlátlan bérlet ára 14 euró, a három napos 20,5, a négy napos 26,5, az öt napos pedig 32,5. Nagycsaládosok és egyedülálló szülők kedvezményesen vehetik igénybe a tömegközlekedést Barcelonában, az erről szóló lehetőségeket itt tudod végignézni. Barcelona is zónákra van osztva, az egyes zónákhoz tartozó bérletek ára eltérő. A legtöbb nevezetesség az 1-es zónában található, így ha nem utazol sokat, elegendő lehet, ha csak ide veszel bérletet. A 10 utazásra feljogosító bérlet ára az 1-es zónába 9, 95 euróba kerül.

A cikkben említett fontosabb helyszíneket térképen is jelöltük. Írásunk a térkép alatt folytatódik.
Látnivalók
   I   Gasztronómia

 

4. A legjobb városnéző túrák

A számos tematikus túra között, amit a BCN Travel csapata ajánl, ingyeneseket is találsz. A főbb nevezetességeket bemutató sétájukért nem kell fizetned és a Gaudi építészeti csodáit felfedező három és fél órás túra is ingyen van, a túrák végén azonban illik borravalót adni az idegenvezetőnek. Rengeteg egyéb tematikus túra közül is választhatsz, amelyekért már fizetned kell. Ilyen például a 19,8 euróba kerülő gourmet-túra, ami természetesen kóstolót is tartalmaz vagy az ugyanennyibe kerülő Picasso-túra, ami a világhírű spanyol festő életének fontosabb helyszíneit járja be. A túra magában foglalja a Picasso Múzeum meglátogatását is, ahol egy fél órás tárlatvezetésen vehetsz részt.

a_barcelonai_casa_batllo_4.jpg

5. Gasztronómiai kalandok

Barcelonában minden sarkon találsz valami ínyencséget, az árak azonban kerületenként nagyon eltérnek. Ha tapaszra vágysz, akkor azt javasoljuk, hogy távolodj el a nevezetességektől és a turisták által kedvelt helyektől, mert ezek szinte kivétel nélkül mindig felárasak. A Ciudad Condal például kitűnő választás, a katalán közösség és a véletlen arra tévedő turisták is szeretik, mert mindig friss az étel, és nincsenek elszállva az árak. A Diagonal metróállomás közelében fekvő La Bodegueta is jó választás, mert kiesik a turisták klasszikus útvonalából, így csendesebb és az árai is barátságosak. Egyébként bármelyik piacot jó szívvel ajánljuk, még a nagyon turistás helyeket is, mert sosem csalódtunk még a minőségben.

a_legjobb_tapaszbar_barcelonaban_5.jpg

6. A fesztiválok városa

Barcelonában mindenki megtalálja az ízlésének és hangulatához passzoló zenei fesztivált. Ha június elején jársz a városban, ne hagyd ki az ötnapos Primavera fesztivált, ami a világ minden pontjáról vonzza a látogatókat. Mindegy, hogy rock, pop vagy dance rajongó vagy, ezen a fesztiválon garantáltan jól érzed majd magad. Június közepén a Sonar fesztivál nemcsak az elektronikus zene szerelmeseit várja, hanem a kreatívipar nagyágyúit is, hiszen multimédia és vizuális művészetek terén is számtalan újdonságot mutatnak itt be. Ha inkább a klasszikusabb irányok felé húz a szíved, akkor a szeptember és október a Te hónapod, ekkor tartják ugyanis a Nemzetközi Jazz Fesztivált. A város különböző pontjain megrendezésre kerülő koncertekre külön-külön kell jegyet venni, így valóban csak azért az előadóért fizetsz, akit látni szeretnél.

7. Gracia fesztivál, a kihagyhatatlan

Egy fesztivált ki kell emelnünk az összes többi közül, ez pedig nem más, mint az augusztusi Gracia fesztivál, amit a legjobb, legbarátságosabb és legnyitottabb barcelonai fesztiválnak tartanak.  A Gracia kerület körülbelül húsz percnyi sétára található a központtól észak-nyugati irányban. Habár eredetileg a környék lakosainak szól a fesztivál, külföldiek is részt vehetnek rajta, de cserébe elvárják, hogy figyeljenek a dekorációk és installációk épségére, valamint arra, hogy éjjel 1 óra után ne zajongjanak és legyenek tekintettel a helyi lakosokra. Az egy hetes utcabál alatt zenei és sportesemények követik egymást, valamint alkotóműhelyek és workshopok várják az érdeklődőket. Abszolút családbarát fesztiválról van szó, ahol a körülbelül 500 különböző program több mint fele gyerekeknek és családoknak szól. Az utcai dekorációk és fények egyszerűen lenyűgözőek, így ha augusztusban jársz a városban, ezt a rendezvényt semmiképp sem szabad kihagynod!

8. Piacra fel!

Az egyik legnagyobb és legfrekventáltabb helyen fekvő piac a La Boqueria, ahol mindent megtalálsz, ami szem-szájnak ingere. A színek és ízek szinte fejbevágnak, amikor belépsz a hatalmas piactérre, de legalább ekkora élményt ad a rengeteg mosolygós árus, akik szívesen adnak kóstolót is portékáikból. A Sant Antoni negyedben vasárnaponként könyvvásárt tartanak, amikor az Urgell utca egy részét lezárják, és az autók átadják helyüket az új és használt könyveknek, lemezeknek és DVD-knek. Akkor is érdemes ide ellátogatni, ha nem akarsz vásárolni, mert a hangulat magával ragadó és nagyon autentikus.

a_la_boqeria_piac_barcelonaban_8.jpg

9. Biciklivel a tengerparton

Számtalan helyen bérelhetsz biciklit Barcelonában, az egyik legideálisabb módja a város felfedezésének. A budapesti BuBi-hoz hasonló közösségi kerékpár-szolgáltatást Barcelonában is megtalálod, itt Bicingnek hívják - a piros-fehér bicajokat könnyen felismerheted bárhol a városban. Az éves kártyát 47,16 euróért tudod kiváltani, ezzel az első fél óra ingyen van, utána minden megkezdett 30 perc 0,74 euróba kerül. Maximum 2 órát tölthetsz egy huzamban a biciklin, ezt követően óránként 4,30 euró büntetést kell fizetned. Néhány napos városnézéshez kényelmesebb és olcsóbb, ha egy-egy napra bérelsz bringát a számtalan kerékpárkölcsönző egyikében, így nem kell nézned az órád, hogy hogy állsz az idővel és azzal sem kell törődnöd, hogy megtaláld a legközelebbi Bicing-pontot, ahol lerakhatod a bicajt. Miután megnézted a kötelező nevezetességeket, tekerj végig a tengerparton, és ha elfáradtál, feküdj ki egy törülközőre és élvezd a napsütést! Mindenféle árusok próbálják majd rád sózni a portékáikat, de ha megtetszik valami, kötelező alkudni! Mi a mojito és masszázs kombinációjára esküszünk, mert nincs annál jobb, mint amikor kezedben a jeges itallal élvezed a lágy hátmasszázst és hallgatod a tenger morajlását. Extra tipp: tavasztól őszig mindig legyen nálad fényvédő krém, mert a Nap nagyon erős, percek alatt leéghetsz.

barcelona_csodas_tengerpartja_10.jpg

10. Szállás és utazás pénztárcabarát módon

Ha kedved kaptál Barcelonához, időről-időre csekkold le a maiUtazás.hu Repjegyvadász ajánlatait, ahol az aktuálisan elérhető legjobb csomagajánlatok közül válogathatsz, így egy gombnyomással foglalhatsz szállást és repülőjegyet is.

 További hasznos utazási tippek:

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása